duminică, 19 septembrie 2010

duminică, 12 septembrie 2010

Cum sa gasesti partenerul potrivit

Doar o persoana iubitoare – o fiinta care iubeste deja – isi poate gasi partenerul potrivit.

Aceasta este observatia mea: daca esti nefericit vei gasi pe cineva care este nefericit. Oamenii nefericiti sunt atrasi de oameni nefericiti. Si asa este bine, e firesc. Este bine ca oamenii nefericiti nu sunt atrasi de oameni fericiti; altfel, le-ar distruge acestora fericirea. E perfect ok.

Doar oamenii fericiti sunt atrasi de oameni fericiti.

Asemanatorul atrage asemanatorul. Oamenii inteligenti sunt atrasi de oameni inteligenti; oamenii prosti sunt atrasi de oameni prosti.
Ii intalnesti pe acei oameni care sunt pe acelasi nivel cu tine.

Deci primul lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este: o relatie e menita sa devina amara daca s-a format pe un fond de nefericire. Mai intai fii fericit, fii vesel, celebreaza, si apoi vei gasi un alt suflet care celebreaza si atunci va fi o intalnire intre doua suflete care danseaza si se va naste un dans minunat din aceasta.

Nevoia de a fi iubit este copilareasca, imatura. Nevoia de a iubi este matura.

Nu cere sa ai o relatie fiindca te simti singur. Mergi in directia gresita. Celalalt va fi folosit ca un mijloc si celalalt te va folosi ca un mijloc. Si nimeni nu vrea sa fie folosit! Fiecare om este un scop spre sine insusi. Este imoral sa folosesti pe cineva.

Mai intai invata cum sa fii singur. Metitatia este un mod de a fi singur.

Daca poti fi fericit atunci cand esti singur, ai invatat secretul de a fi fericit. Acum puteti fi fericiti impreuna. Daca esti fericit, inseamna ca ai ceva de impartasit, de daruit. Si atunci cand daruiesti, primesti; nu invers. Apoi apare nevoia de a iubi pe cineva.

De obicei, nevoia este de a fi iubit de cineva. Este o nevoie gresita. Este o nevoie copilareasca; nu esti matur. Este atitudinea unui copil.

Se naste un copil. Desigur, copilul nu o poate iubi pe mama; el nu stie ce este iubirea si nu stie cine este mama si cine este tatal. Este total neajutorat. Fiinta lui abia se integreaza; inca nu este un intreg. Este doar o posibilitate. Mama trebuie sa iubeasca, tatal trebuie sa iubeasca, familia trebuie sa-si reverse dragostea asupra copilului. Acum el invata un lucru: ca toata lumea trebuie sa-l iubeasca. El nu invata ca trebuie sa iubeasca. De acum, copilul va creste, si daca ramane blocat in aceasta atitudine ca fiecare trebuie sa il iubeasca, el va suferi toata viata. Trupul lui a crescut, dar mintea sa a ramas imatura.

O persoana matura este una care ajunge sa cunoasca cealalta nevoie: ca acum eu sunt cel care trebuie sa iubesc pe cineva.

Nevoia de a fi iubit este copilareasca, imatura. Nevoia de a iubi este matura.

Si cand esti gata sa iubesti pe cineva, o relatie frumoasa va apare; altminteri nu.
"Este posibil ca doi oameni intr-o relatie sa fie rai unul pentru celalalt”? Da, acesta se petrece in toata lumea. Sa fii bun e foarte dificil. Tu nu esti bun nici cu tine insuti. Cum poti fi bun cu altcineva?

Tu nici macar nu te iubesti pe tine insuti! Cum poti iubi pe altcineva? Iubeste-te pe tine, fii bun cu tine.
Asa zisii vostri sfinti religiosi v-au invatat sa nu va iubiti pe voi insiva, sa nu fiti buni cu voi insiva. Fii aspru cu tine! V-au invatat sa fiti blanzi cu ceilalti si aspri cu voi insiva.
E absurd.

Eu va invat ca primul si cel mai important lucru este sa fiti iubitori cu voi insiva. Nu fiti aspri; fiti blanzi. Aveti grija de voi. Invatati cum sa va iertati – din nou si din nou – de sapte ori, de saptezeci si sapte de ori, de sapte sute saptezeci si sapte de ori. Invatati cum sa va iertati pe voi insiva. Nu fiti duri; nu fiti ostili voua insiva. Apoi veti inflori.

In acea inflorire veti atrage alta floare. Este firesc.
Pietrele atrag pietre; florile atrag flori. Atunci e o relatie care are gratie, care are frumusete, care are binecuvantare in ea.

Daca poti gasi o astfel de relatie, relatia ta va deveni o rugaciune; iubirea ta va deveni un extaz si prin iubire vei afla ce este divinul.

OSHO, Extazul: Limbajul uitat

(traducere din limba engleza)

duminică, 5 septembrie 2010

Terapia cu diapazoane


Mulţi oameni se gândesc la diapazoane ca la nişte obiecte pe care acordorul de piane le foloseşte pentru acordarea pianului. Însă există şi un alt tip de diapazon, cel conceput pentru acordarea corpului omenesc.

Ambele tipuri de diapazoane funcţionează în mod asemănător. Prin folosirea terapiei cu diapazoane, corpul dumneavoastră poate fi acordat pentru un echilibru fizic optim, întocmai precum pianul este acordat după tonul perfect.


Corpul dumneavoastră este o simfonie de frecvenţe


Fiecare dintre noi trăieşte o simfonie de frecvenţe.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că orice element al universului este alcătuit din energie care vibrează la diferite frecvenţe sau „note”. Toate elementele naturii vibrează la sunet, lumină şi culoare.

Fiecare organ, glandă şi celulă a corpului nostru vibrează la frecvenţa lor specifică. Aceste frecvenţe corespund notelor muzicale.

De exemplu, o inimă sănătoasă vibrează la frecvenţa notei F (fa).

Frecvenţele sunetului ating fiecare părticică din noi. Frecvenţele corecte ale vibraţiilor pot fi folosite pentru vindecarea şi regăsirea echilibrului organismelor noastre.

Atunci când trupul dumneavoastră este perfect sănătos şi fiecare părticică vibrează la nota corectă, trupul dumneavoastră este ca o orchestră care cântă o muzică frumoasă. Gândiţi-vă că diferitele părticele ale trupului dumneavoastră sunt instrumente muzicale care vibrează la frecvenţa sau tonul lor unic. Atunci când trupul este perfect sănătos, toate părticelele cântă nota corectă în ritmul corect şi vibrează în armonie.


Acordarea cu diapazoane


Energia curge în organismul dumneavoastră sănătos ca un râu, printr-o reţea de meridiane şi chakre.

Totuşi, stresul, emoţiile şi gândurile negative, hrana chiar, afectează fluxul de energie, cauzând blocaje de energie. Atunci când energia rămâne blocată, partea corpului în care are loc blocajul nu mai poate cânta nota corectă în ritmul corect. Lipsit de armonie, trupul cântă mai degrabă ca un grup de elevi în prima zi de repetiţii decât ca o orchestră frumoasă! Este posibil să nu fim capabili să auzim sunetele lipsite de armonie ale trupurilor noastre, însă organismul manifestă simptome care ne arată atunci când ceva nu merge şi are nevoie să fie acordat din nou.

Vibraţiile puternice ale sunetelor diapazoanelor pot fi folosite pentru înlăturarea blocajelor care împiedică fluxul de energie a corpului. Diapazoanele funcţionează într-un mod asemănător acupuncturii, însă fără utilizarea acelor.

Atunci când diapazonul corect este plasat în apropierea organului sau chakrei lipsite de armonie, vibraţia sau „tonul” acelei zone va creşte la nivelul celei a diapazonului.

În loc să ascundem simptomele organului bolnav cu medicamente dăunătoare sau în loc să le scoatem din organism, avem posibilitatea de a corecta ritmul vibraţiei organelor cu ajutorul undelor sonore.

Tratamentul cu diapazoane este non-intruziv; nu are loc prin atingere, ace, durere.

Pe măsură ce sunetele se revarsă în corpul dumneavoastră, fiecare celulă pulsează, rezonează şi interacţionează cu vibraţiile puternice, astfel trezind energia vieţii din celule şi readucându-vă pe dumneavoastră la sănătate şi armonie.


Terapia cu diapazoane…


- Înlătură toxinele
- Ajută la refacerea ţesuturilor moi
- Măreşte energia fizică
- Eliberează endorfinele „stării de bine”
- Oferă stări profunde de relaxare
- Sincronizează ritmurile minţii-inimii-trupului
- Deschide meridianele şi purifică chakrele
- Dezvoltă creativitatea, claritatea şi concentrarea
- Armonizează corpul emoţional şi fizic
- Integrează modelele de gândire din emisfera stângă şi din cea dreaptă
- Ajută la o circulaţie sănătoasă şi la buna funcţionare a sistemului imunitar
- Induce stări alfa-teta creierului, asociate cu vindecarea

În timpul vieţii, Edgar Cayce a prezis că terapia prin sunet şi muzică va deveni medicina viitorului.

(traducere din limba engleza)