duminică, 5 septembrie 2010

Terapia cu diapazoane


Mulţi oameni se gândesc la diapazoane ca la nişte obiecte pe care acordorul de piane le foloseşte pentru acordarea pianului. Însă există şi un alt tip de diapazon, cel conceput pentru acordarea corpului omenesc.

Ambele tipuri de diapazoane funcţionează în mod asemănător. Prin folosirea terapiei cu diapazoane, corpul dumneavoastră poate fi acordat pentru un echilibru fizic optim, întocmai precum pianul este acordat după tonul perfect.


Corpul dumneavoastră este o simfonie de frecvenţe


Fiecare dintre noi trăieşte o simfonie de frecvenţe.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că orice element al universului este alcătuit din energie care vibrează la diferite frecvenţe sau „note”. Toate elementele naturii vibrează la sunet, lumină şi culoare.

Fiecare organ, glandă şi celulă a corpului nostru vibrează la frecvenţa lor specifică. Aceste frecvenţe corespund notelor muzicale.

De exemplu, o inimă sănătoasă vibrează la frecvenţa notei F (fa).

Frecvenţele sunetului ating fiecare părticică din noi. Frecvenţele corecte ale vibraţiilor pot fi folosite pentru vindecarea şi regăsirea echilibrului organismelor noastre.

Atunci când trupul dumneavoastră este perfect sănătos şi fiecare părticică vibrează la nota corectă, trupul dumneavoastră este ca o orchestră care cântă o muzică frumoasă. Gândiţi-vă că diferitele părticele ale trupului dumneavoastră sunt instrumente muzicale care vibrează la frecvenţa sau tonul lor unic. Atunci când trupul este perfect sănătos, toate părticelele cântă nota corectă în ritmul corect şi vibrează în armonie.


Acordarea cu diapazoane


Energia curge în organismul dumneavoastră sănătos ca un râu, printr-o reţea de meridiane şi chakre.

Totuşi, stresul, emoţiile şi gândurile negative, hrana chiar, afectează fluxul de energie, cauzând blocaje de energie. Atunci când energia rămâne blocată, partea corpului în care are loc blocajul nu mai poate cânta nota corectă în ritmul corect. Lipsit de armonie, trupul cântă mai degrabă ca un grup de elevi în prima zi de repetiţii decât ca o orchestră frumoasă! Este posibil să nu fim capabili să auzim sunetele lipsite de armonie ale trupurilor noastre, însă organismul manifestă simptome care ne arată atunci când ceva nu merge şi are nevoie să fie acordat din nou.

Vibraţiile puternice ale sunetelor diapazoanelor pot fi folosite pentru înlăturarea blocajelor care împiedică fluxul de energie a corpului. Diapazoanele funcţionează într-un mod asemănător acupuncturii, însă fără utilizarea acelor.

Atunci când diapazonul corect este plasat în apropierea organului sau chakrei lipsite de armonie, vibraţia sau „tonul” acelei zone va creşte la nivelul celei a diapazonului.

În loc să ascundem simptomele organului bolnav cu medicamente dăunătoare sau în loc să le scoatem din organism, avem posibilitatea de a corecta ritmul vibraţiei organelor cu ajutorul undelor sonore.

Tratamentul cu diapazoane este non-intruziv; nu are loc prin atingere, ace, durere.

Pe măsură ce sunetele se revarsă în corpul dumneavoastră, fiecare celulă pulsează, rezonează şi interacţionează cu vibraţiile puternice, astfel trezind energia vieţii din celule şi readucându-vă pe dumneavoastră la sănătate şi armonie.


Terapia cu diapazoane…


- Înlătură toxinele
- Ajută la refacerea ţesuturilor moi
- Măreşte energia fizică
- Eliberează endorfinele „stării de bine”
- Oferă stări profunde de relaxare
- Sincronizează ritmurile minţii-inimii-trupului
- Deschide meridianele şi purifică chakrele
- Dezvoltă creativitatea, claritatea şi concentrarea
- Armonizează corpul emoţional şi fizic
- Integrează modelele de gândire din emisfera stângă şi din cea dreaptă
- Ajută la o circulaţie sănătoasă şi la buna funcţionare a sistemului imunitar
- Induce stări alfa-teta creierului, asociate cu vindecarea

În timpul vieţii, Edgar Cayce a prezis că terapia prin sunet şi muzică va deveni medicina viitorului.

(traducere din limba engleza)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu