sâmbătă, 27 iunie 2009

Scrisori catre Ingerul pazitor
Unor copii de la scoli elementare li s-a cerut sa adreseze o scrisoare ingerului lor pazitor. Iata cateva dintre ele:

"Draga Ingere pazitor,
Uneori mi te imaginez inalt, blond, puternic, cu doua aripi mari si minunate si gata sa ma ocroteasca. Insa pe urma ma privesc in oglinda, sunt un "dop", cum imi spun colegii mei. Iar tu poate ca imi semeni, sarmanul de tine. Imi pare rau!"
Arturo, 9 ani

"Draga Ingere pazitor,
In seara asta nu reusesc sa adorm si mi-as dori mult ca tu sa te materializezi si sa te joci cu mine de-a Terminator. Incearca macar o data, te rog!"
Valerio, 9 ani

"Draga Ingere pazitor,
Poate ca o fi adevarat ca imi esti mereu alaturi, cum spune Lorella, cateheta mea. Atunci te rog sa-mi demonstrezi, pentru ca eu nici macar nu imi dau seama. Scuza-ma, dar acesta este adevarul!"
Ginetto, 8 ani

"Draga Ingere pazitor,
Eu pur si simplu m-am indoit de tine. Puteai sa ma faci sa evit sa ma ard cu uleiul incins care sarea din tigaia in care prajeam cartofi. Cauta sa ma pazesti mai bine. Ciao si fii mai atent."
Aurelio, 9 ani

"Draga Ingere pazitor,
Astazi am mare nevoie de ajutorul tau. Aldo si Filippo mi-au spus ca ma asteapta la iesire (de la scoala) ca sa ma bata. Daca imi dai o mana de ajutor, vom fi 2 contra 2. Te astept. Ciao."
Alex, 10 ani

"Draga Ingere pazitor,
M-am ingrasat si mai mult. Colegii de clasa isi bat joc de mine, nu plac nimanui! Pur si simplu te invidiez, asa vrea sa fiu si eu ca tine, numai spirit."
Marina, 10 ani

"Draga Ingere pazitor,
De catva timp mama si tata se cearta mereu. Ai putea tu sa le spui ingerilor lor pazitori sa-i faca sa fie putin de acord intre ei? Tu, care faci parte dintre ei, spune-le sa fie putin mai atenti, altfel la ce ati servi voi, ingerii pazitori? Iti multumesc!"
Michele, 9 ani

(extras din cartea "...oare ingerii exista cu adevarat?", editura Pro Animae, 2003)

miercuri, 24 iunie 2009

SanzieneSanzienele -
Pulberi de praf auriu
Ingeri presara

joi, 18 iunie 2009

SimplitateIti imaginezi Universul ca fiind ceva incomensurabil si complex. Atat de complex incat crezi ca nu poti sa intelegi nici macar o mica parte din el.

Dar, sub aceasta imensitate care pare ca depaseste capacitatea ta umana de intelegere, se afla un calapod de o incredibila simplitate.

La fel ca la un fractal, totul se repeta si se re-creeaza dand nastere la minunatii, intotdeauna pornind de la principii foarte simple.

Simplitatea este una dintre cheile care iti permit sa stii cand te afli in fata a ceva ce este adevarat.

Tu esti in Univers. Universul este in tine. Tu esti Universul.

Insa acest tu este valabil pentru fiecare fiinta, pentru fiecare particula din Univers.

Fiecare particula este tot Universul. Tot ce are loc in interiorul fiecarui individ reflecta aspectele totalitatii.
Totul pleaca de la o structura de baza care se re-creeaza la infinit.

Vorbesc acum despre aceasta pentru ca tu sa intelegi ca esti important.
Pentru ca sa intelegi ca fiecare fiinta, fiecare particula este importanta deoarece fiecare este totalitatea si, prin urmare, fiecare particula esti tu, fiecare individ esti tu, fiecare val esti tu, fiecare nor esti tu.

A fi totalitatea iti deschide posibilitatile infinitului.
Insa, deoarece nu o „stii” inca in profunzimile tale, nu te deschizi in fata acestora.

Retine ca fiecare lucru pe care il faci, simti sau gandesti, oricat de simplu ar fi, se reflecta in totalitate.
Fiecare mica actiune modifica totul.

Totul conteaza. Totul este important. Totul imbogateste totul.

Este foarte simplu.
Deschide-te in fata acestui concept si ii vei vedea frumusetea infinita.

In Iubirea Unica, intotdeauna cu voi,
Gabriel

(traducere din limba spaniola dupa un mesaj preluat de pe www.asriah.com.ar)

marți, 16 iunie 2009

Arhanghelul Samuel


Arhanghelul Samuel este îngerul iubirii divine, iar numele sau semnifică “cel care-L vede pe Dumnezeu”.

El ne învaţă că iubirea este o stare de bucurie fără sfârşit, o stare de certitudine, de linişte lăuntrică şi că fiecare fiinţa vie reprezintă o formă distinctă de manifestare a iubirii.

Este un înger al iubirii, al toleranţei, al armoniei, al adoraţiei, al încântării, al comuniunii afective, al sentimentelor, al unităţii divine.

Iubirea pură leagă tot ceea ce palpită în acest Univers, părţi din Dumnezeu, totul emanând din El. Dacă unele din aceste părţi se îndepărtează de Dumnezeu, iubirea e cea care le reintegrează, vindecându-le şi armonizându-le. Pentru că iubirea nu critică, nu judecă, nu pune bariere; ea înţelege şi acceptă.

Iubirea este continuă; este tot ceea ce este creat în Univers, este tot ceea ce se creează încă. Ea este şi nu poate niciodată să dispară. Starea de dragoste este o stare de plenitudine inexplicabilă, pentru ca este legată de infinit, de Dumnezeu.

Iubirea este singura energie care ne poate transforma şi vindeca complet.
Dar, pentru aceasta, este necesar să reaprindem, atât în inimă, cât şi în fiecare din celulele noastre, această flacără a iubirii. Suntem creaţi prin iubire şi din iubire, natura noastră profundă este iubire. Daca ne privim cât mai profund în inimă, vom găsi acolo un copil al lui Dumnezeu, învăluit permanent, cu tandreţe de iubirea Tatălui.

Să-l rugăm pe arhanghelul Samuel să ne ajute să îndepărtăm gândurile de teamă, abandon, respingere, ideile preconcepute, interdicţiile şi să ne simţim întotdeauna iubiţi. Să ne ajute să ne deschidem inima, aşa cum o floare se deschide primind lumina şi, în acelaşi timp, dăruieşte toată frumuseţea sa, parfumul său, pentru că ea ştie că, în plenitudinea sa, este iubită şi purtătoare a frumuseţii creaţiei.

Arhanghelul Samuel răspândeşte razele sale iubitoare în întreg Universul, arătând astfel şi inimilor noastre drumul către iubirea celestă. El ne îndrumă să păşim printre oameni cu realizarea deplină a faptului că existăm pentru a împărtăşi oricărui suflet lumina iubirii; acesta este, în realitate, cel mai mare privilegiu.

Când revarsăm această nelimitată iubire a lui Dumnezeu asupra oricărui suflet, sufletele noastre vibrează cu Spiritul Divin şi simţim iubirea lui Dumnezeu pentru întreaga omenire.

(material sinteza din mai multe articole preluate de pe net)

duminică, 14 iunie 2009

Iunie
Maci rosii suavi
Lan de spice picteaza -
Tablou cu ingeri.

marți, 2 iunie 2009

Bucuria este cheia


Stim ca este dificil de trait in universul tridimensional, inconjurat de fiinte care cred ca dimensiunea a treia este “adevarata” realitate, ca e tot ceea ce exista, si sa sustineti in acelasi timp lumina schimbarii. Sa aveti deschiderea mintii si inimii spre infinitele posibilitati ale universului.

Voi ati ales acest drum pe care il parcurgeti cu indrazneala.
Cu toate acestea, drumul nu este usor si contratimpurile continui va descurajeaza de multe ori si va fac sa va pierdeti forta si entuziasmul.

Orice schimbare presupune sa lasati sa plece vechiul pentru a putea imbratisa noul, iar voi traiti un timp in care vechiul dispare treptat, dar nu vedeti inca noul.
Apar atunci temerile si indoielile care stau intotdeauna la panda.

Curgeti, curgeti odata cu valul.
Nu va faceti griji, aveti incredere in intelepciunea Universului.

Daca va simtiti nemotivati, nu va chinuiti, luati-va un timp pentru a fi, nu faceti nimic. Daca nu va simtiti motivati sa meditati, nu va autoimpuneti aceasta. Cand va fi necesar, o veti face.

Nu va creati obligatii fata de lumina, nici nu va asumati responsabilitatea schimbarii lumii.

Responsabilitatea voastra consta in a recunoaste adevarul. Recunoscandu-l, il creati ca realitate a voastra.

Aceasta este asa, desi nu o puteti vedea inca. Si nu o puteti vedea deoarece va aflati in dimensiunea a treia.

Nu va fie teama in a vedea noul. Aflati doar ca asa este si relaxati-va in bucuria si pacea de a fi lumina, de a va sti lumina.

Adevarul este bucurie, este frumusete, este relaxant.

E necesar sa invatati sa nu creati tensiuni. E un obicei de a crea tensiuni in lume si in corpurile voastre. Puteti alege sa renuntati la acest obicei.

Aveti incredere in faptul ca durerea este o aparenta creata de voi din obisnuinta, deoarece este ceva ce ati facut dintotdeauna.

Cand constientizati ca re-creati durerea, eliberati-o, dansati, cantati, radeti.

Aceasta ii va ajuta cu siguranta cu mult mai mult pe cei dragi voua care sunt in suferinta, decat daca voi ati ceda in fata acesteia.

Deoarece in acest mod le oferiti un model de posibilitate si in acelasi timp le ridicati povara ingrijorarii pentru altii, care cu siguranta e o energie care nu ajuta.

Focalizati-va pe a trai cu bucurie in cel mai bun mod posibil. Tratati-va pe voi insiva asa cum v-ar fi placut sa fiti tratati de mici copii. Tratati-va ca si cum inca ati fi copii.

Iubiti-va mult.

Astfel veti face sa straluceasca lumina voastra si va veti expansiona mult mai usor decat ati face-o daca v-ati aseza sa meditati.

Fiti ceea ce afirmati. Manifestati lumina voastra. Traiti in plenitudine.

Bucuria este cheia.

Eliberati durerea, exigentele, imaginile despre ceea ce „trebuie sa fie” si fiti fericiti.

Aceasta va va conduce imediat spre lumea pe care o doriti si la care sperati.

Aflati ca aceasta lume deja exista.

In iubire si bucurie,
GABRIEL

(traducere din limba spaniola dupa un articol preluat de pe www.asriah.com.ar)

Si totusi ...


Nu a avut servitori si totusi I se spunea Stapan.
Nu a avut diplome si totusi I se spunea Invatator.
Nu a avut medicamente si totusi I se spunea Vindecator.
Nu a avut armata si totusi se temeau de EL.
Nu a castigat nici un razboi si totusi a cucerit lumea.
Nu a comis nici o crima si totusi L-au rastignit.
A fost inmormantat si totusi traieste si azi!