sâmbătă, 28 martie 2009

Zburati, deschideti-va aripile!

Este minunat sa observi si sa simti expansiunea care se produce pe planeta Terra.
Fiecare punct de lumina de pe planeta creste putin cate putin, intr-un ritm sustinut, infrumusetand si mai mult planeta, cu fiecare secunda.
Veti spune: Nu aceasta este ceea ce percepem noi.
Cu toate acestea, si din acest motiv v-o spunem, Lumina are astazi o forta extraordinara pe planeta.
Voi sunteti constienti de "catastrofele" care se produc. Cu toate acestea nu percepeti ca extraordinarul potential energetic al fiecareia dintre aceste catastrofe a fost diminuat de catre voi insiva, prin intermediul intentiei voastre constiente.
Aceasta lucrare constienta pe care o realizati pentru binele planetei este cea care mareste exponential intensitatea Luminii pe planeta voastra frumoasa si iubita.
Voi faceti o treaba minunata si totusi nu sunteti constienti pe deplin de reusitele voastre. Cu toate acestea, intentia voastra este ferma.
Suntem incantati si bucurosi de aceasta. Intentia noastra de a va vorbi despre aceasta este de a va stimula sa continuati sa cresteti Lumina pe Terra in mod sustinut; si de asemenea, sa va sugeram sa indrazniti sa visati si mai departe si sa creati minuni. Permiteti sufletului vostru sa zboare. Permiteti ca imaginatia voastra sa il insoteasca. Si permiteti-va sa plasmuiti pe planeta tot ceea ce sufletele voastre scruteaza in zborul lor.
Zburati, deshideti-va aripile si bucurati-va de trecerea voastra pe aceasta planeta. Utilizati potentialul pe care il au apele voastre pentru a expansiona iubirea pe care voi o daruiti. Apa va asteapta pentru a colabora cu planul Luminii. Pentru a purta energiile voastre de Iubire-lumina in intreaga planeta.
Zburati, deshideti-va aripile si continuati sa cresteti Lumina pe frumoasa planeta Terra.
In Iubirea Unica, intotdeauna cu voi,

GABRIEL

(traducere din limba spaniola dupa un articol preluat de pe www.asriah.com.ar)

joi, 26 martie 2009

Pacea mintii
Ceea ce este necesar fiecarei fiinte umane din ziua de astazi este pacea mintii.

Fara pacea mintii, omul nu poate lasa sa curga libera pacea inimii.

Pentru a trai in armonie cu Intreg Universul, este necesar ca fiinta umana sa emita cantecul ce izvoraste din adancurile inimii sale. Sa se alature concertului Universal cu melodia unica si proprie fiecarei inimi in parte. Aceasta melodie este perfecta.Este plina de bucurie, armonie si pace. Aceasta melodie exista dintotdeauna si vibreaza in fiecare inima umana, in soapta, asteptand sa se poata exprima in plenitudine.

Exprimarea sa libera depinde de fiecare fiinta umana; ea trebuie sa-si linisteasca mintea, care atat de mult o distrage, si sa se intoarca spre inima sa cu toata atentia. Sa aiba incredere in inima sa in totalitate, permitandu-i sa conduca, sa urmeze drumul si sa se exprime in plenitudine. Numai astfel va putea sa intre in sintonie perfecta cu Totul si viata ei se va transforma in manifestarea bucuriei depline si magnifice.

Acesta fuziune cu Tot Ceea ce Este si pe care atat de mult o cautati, deja exista. Este necesar doar sa va acordati la frecventa care sa va permita sa o recunoasteti. Si aceasta frecventa este acest cantec, aceasta nota a inimii voastre.

Atunci incetati cautarile exterioare. Linistiti-va mintea si fiti foarte atenti. Treptat treptat o veti recunoaste, o veti redescoperi. Veti sti atunci ca va aflati acasa, ca intotdeauna ati fost aici si ca doar ati uitat aceasta pentru un timp.

In Iubirea Unica, intotdeauna cu voi,
GABRIEL

(traducere din limba spaniola dupa un articol preluat de pe http://www.asriah.com.ar)

Arhanghelul MetatronArhanghelul Metatron a trăit pe Pământ ca un om înţelept şi virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a chemat aproape de El, în Cer. Sub numele de Enoh, a fost al şaptelea patriarh după Adam. Sufletul său a fost toată viaţa plin de credinţă, de iubire pentru oameni şi foarte atent la înţelesurile faptelor, nutrind convingerea că numai acela care învaţă permanent din ceea ce se petrece în el şi în afara lui este capabil să-şi ajute cu adevărat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea înţelepciunii şi a bunătăţii inimii. Dupa moartea sa, a fost ridicat la Cer, unde Dumnezeu l-a investit ca arhanghel.

In icoane, el apare purtând veşminte bogate şi ţine în mână o pană pentru a înscrie faptele noastre în marea Carte a Vieţii.

Misiunea sa terestră este de a ne ajuta să descoperim valoarea faptelor noastre; este martorul binelui pe care îl facem şi al iubirii pe care o dăruim; ne permite să ne concretizăm capacitatea de a iubi şi de a fi iubiţi.

Scrierile iudaice presupun că el ar fi fost cel care l-a oprit pe Avraam din săvârşirea jertfei, atunci când Dumnezeu i-a cerut să i-L ofere pe fiul său, Isaac.

Metatron este supranumit uneori Arhivarul Cerului, Îngerul Legăturilor sau chiar Regele Îngerilor. El este însărcinat să înregistreze toate faptele noastre în Cartea Vieţii, dar şi să-şi aducă sprijinul la împlinirea proiectelor oamenilor. El este un fel de punte între Dumnezeu şi om, care poate să-i ceară sprijinul în cunoaşterea valorii faptelor sale. El ne ajută să păstrăm echilibrul între ceea ce dăm şi ceea ce păstrăm pentru noi înşine, pentru a ne defini mai bine limitele şi pentru a înţelege adevăratul sens al propriei fiinţe. Acest ultim punct este esenţial dacă vrem să ne exprimăm deplin ceea ce este potenţial în noi înşine, în această lume a manifestării.

Metatron ne învaţă să găsim măsura corectă în iubire, muncă sau plăcere, aducând în viaţa noastră echilibru, sănătate, armonie şi seninătate. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune, şi al tuturor acelor acte ale vieţii şi ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaşte. Nimeni altul în afara lui nu a stocat evenimente, fapte şi întâmplări în memoria Universului (care este, de fapt, Memoria Divină) aşa cum a făcut el, astfel încât, ori de câte ori ne este greu, prin rugăciune şi prin credinţă, noi să primim de acolo starea sufletească sau ideea care să ne salveze.

Este alături de noi atunci când trebuie să depunem eforturi importante, în cele mai diverse situaţii: relaţii afective, renunţarea la obiceiuri nocive, lupta pentru o cauză dreaptă, munca de echipă, etc.

Ne rugăm Arhanghelului Metatron să ne încurajeze în întreprinderile noastre şi să ne acorde o viziune justă asupra a ceea ce avem de îndeplinit. În meditaţiile noastre putem să-i cerem să ne ajute să ştim dacă eforturile noastre sunt suficiente sau dacă, dimpotrivă, trebuie să ne intensificăm energiile pentru noi înşine sau pentru ceilalţi.

(sinteza din diferite articole preluate de pe net)

miercuri, 25 martie 2009

Arhanghelul Uriel
Arhanghelul Uriel, al carui nume semnifica în ebraica " Lumina lui Dumnezeu", aduce omenirii cunoasterea si întelegerea divinului.

El este cel mai radios, cel mai luminos dintre îngeri, adeseori reprezentat coborând din cer într-un car fabulos tras de cai albi. Mai este numit si Flacara a lui Dumnezeu, Îngerul Prezentei sau al Mântuirii. Este cunoscut, de asemenea, ca fiind Printul Luminii si interpretul profetiilor.

Tot Arhanghelul Uriel raspândeste lumina cunoasterii lui Dumnezeu. El ne ajuta sa descoperim lumina din fiecare din noi, sa dobândim cunoasterea care sustine si vindeca, sa descifram si sa interpretam mesajele vocii noastre interioare.

Uriel a fost îngerul pe care Dumnezeu l-a trimis la Noe ca sa-l previna de potop. Biblia povesteste ca Uriel a coborât pe o raza de soare pâna în gradina Edenului pentru a pazi intrarea, cu o sabie de foc în mâna.

Înger al Caintei, ne ajuta sa întelegem legile karmei, care presupun ca noi întotdeauna culegem ceea ce am semanat. Uriel ne ajuta sa întelegem compasiunea divina si ne face sa devenim constienti ca Dumnezeu ne iubeste foarte mult pe fiecare dintre noi.

El este îngerul care ne ajuta sa ne amplificam inteligenta. Este reprezentat adesea cu Flacara Cunoasterii în palma deschisa, flacara la care oamenii pot avea acces pentru a putea obtine sanatate si bunastare. Atunci când cunoasterea oferita nu este utilizata în scopuri benefice, Uriel este însarcinat sa ne faca sa platim "pretul divin". El ne dezvaluie sensul lucrurilor si ne ajuta sa avem încredere în planul divin al lui Dumnezeu, astfel încât, atunci când nu pare sa ne mearga bine, sa descoperim ca totul e spre binele si fericirea noastra.

Uriel ne arata cum sa interpretam mesajele vocii noastre intrerioare si ale viselor noastre. Gratie lui reusim sa întelegem mai bine natura noastra profunda si chiar putem îndrazni sa ne asumam mai multe responsabilitati în aceasta viata. Putem astfel sa ne exploatam mai bine potentialitatile noastre latente. Uriel ne face sa descoperim în noi lumina interioara si sa devenim la fel de stralucitori ca soarele, exprimând iubirea si frumusetea care anima profunzimile fiintei noastre.

(articol preluat din Oracolul Ingerilor)

Arhanghelul Mihail


Arhanghelul Mihail este prin excelenţă luptătorul luminii, care triumfă asupra obscurităţii forţelor răului. În icoane, el este reprezentat ţinând în mână o balanţă cu care cântăreşte faptele oamenilor în ziua Judecăţii de Apoi, precum şi o spadă cu ajutorul căreia îl supune pe Satan şi puterile întunericului. Este deseori reprezentat învingând un dragon (balaur).

Numele arhanghelului Mihail (Michael) înseamnă în limba ebraică „Cel care este asemenea lui Dumnezeu", iar funcţia sa angelică este de Conducător al Oştirilor Cereşti.

El ne întăreşte sufletele şi ne susţine în lupta cu forţele răului, fie că este vorba de aspecte exterioare sau de aspecte şi tendinţe negative care încă mai există în fiinţa noastră; ne susţine atunci când suntem singuri.

El este cel pe care îl invocăm pentru a ne susţine în lupta noastră cu forţele răului. Este cel care ne ajută să descoperim lumina din interiorul nostru. Istoric, el este considerat protector al Israelului şi al Bisericii Catolice. Este sfântul patron al poliţiştilor şi soldaţilor, dar şi al copiilor mici şi se spune că îi veghează pe pelerini şi pe străini. El este un luptător de temut, Prinţ al Ostilor Ceresti, care luptă pentru dreptate şi îi ajută pe cei care se confruntă cu situaţii dificile. Mihail este totodată cel care dăruieşte răbdare şi fericire.

Lui îi este asociat elementul subtil Foc, care simbolizează arderea a tot ceea ce este trecător astfel încât să rămână şi să strălucească numai lumina pură şi esenţială. El mai este numit şi Binevoitorul Înger al Morţii deoarece ne conduce către nemurire, fiind totodată cel care „cântăreşte” sufletele, punând în balanţă faptele lor bune şi rele, la Judecata de Apoi.

Tradiţiile iudaică, creştină şi islamică îl consideră la unison pe Mihail ca fiind cel mai mare printre îngeri. El mai este cunoscut sub diferite nume, precum Purtătorul Cheilor Raiului, Conducător al Arhanghelilor, Înger al Pocăinţei, milei şi sfinţeniei, Prinţ al Prezenţei Divine, Gardianul lui Iacob, Îngerul tufişului în flăcări.

El este un neobosit luptător al binelui şi întotdeauna îi sprijină pe cei care sunt umili. Mihail îi inspiră pe cei care trudesc în singurătate şi întotdeauna este gata să întindă o mână de ajutor celui aflat în necaz sau suferinţă.

Îl putem ruga pe Arhanghelul Mihail să ne ajute să ne controlăm şi să ne depăşim tendinţele negative care mai subzistă în fiinţa noastră. De câte ori ne simţim depăşiţi de evenimente sau situaţiile vieţii par să se deruleze implacabil, el ne poate ajuta să avem o viziune mai elevată, spirituală, înţeleaptă, asupra vieţii noastre. Misiunea lui este să ne ghideze şi să ne protejeze împotriva nedreptăţii şi să ne ajute să ne deschidem fiinţele către ceea ce este etern şi nepieritor. Îl putem ruga să ne ajute în orice situaţie în care ne simţim copleşiţi sau singuri şi avem nevoie de ajutor.

(articol preluat din Oracolul Ingerilor)

Arhanghelul Rafael


Arhanghelul Rafael este sursa spirituală aflată în spatele oricărui tratament sau leac, şi ca mesager al divinei providenţe el aduce vindecare tuturor căutătorilor spirituali. Numele său înseamnă „Vindecător Divin” sau „Dumnezeu vindecă”.

Rafael este cunoscut sub multe denumiri care îi reflectă atributele: Stăpânul vânturilor de seară, Gardianul copacului vieţii din Grădina Edenului, Îngerul Pocăinţei, Îngerul Rugăciunii, Iubirii, Bucuriei şi Luminii. El este înger al vindecării, al ştiinţei şi al cunoaşterii. Mai este numit Înger al Providenţei, care veghează asupra umanităţii.

In picturi si icoane, Arhanghelul Rafael apare reprezentat în costum de pelerin, având un toiag în formă de caduceu, pe care este încolăcit un şarpe, simbolizând vindecarea. El duce în mână o ploscă de apă, iar în faţa lui este un râu din care sare un peşte (conform legendei din Cartea lui Tobias). El este deseori reprezentat cu degetul arătător îndreptat în sus, indicând cerul într-un gest de încurajare şi speranţă, reamintindu-ne de unde ne vine adevărata vindecare.

Arhanghelul Rafael este responsabil de vindecarea Pământului şi a locuitorilor săi. Se spune că el este cel care l-a vindecat pe Abraham după ce acesta a fost circumcis şi că i-a dat lui Moise o carte care descria toate ierburile cu puteri vindecătoare care cresc pe pământ. În Cartea lui Tobias, din Vechiul Testament, se povesteşte că Rafael l-a vindecat pe tatăl lui Tobias, care era orb, folosind o unsoare făcută din măruntaiele unui peşte.

Rafael ne asistă în efortul nostru de a ne vindeca atât corpul, cât şi mintea şi inima. El ne ajută să atingem starea de sănătate şi împlinire. El oferă ajutor tuturor celor care suferă şi au nevoie de vindecare, şi atunci când este permis, le alină durerile. Atunci când ne deschidem inimile faţă de vindecarea spirituală, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuţi, vindecători sau persoane competente care ne pot îndruma şi ajuta. Cu cât devenim mai conştienţi de responsabilitatea care ne revine în procesul de autovindecare, el ne ajută să intrăm în contact cu sufletul nostru, care în mod tainic ştie ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătate şi vitalitate.

Rafael ne poate ajuta să înţelegem lecţiile tainice pe care le avem de învăţat din fiecare boală cu care ne confruntăm şi ne ajută să ne auto-cunoaştem şi să învăţăm din suferinţele cu care ne confruntăm. Atunci când optăm pentru un mod sănătos de viaţă, acest înger este alături de noi.

El ne poate ajuta să obţinem darul vindecării; ne arată care sunt căile de a ne vindeca pe noi înşine; ne ajută să ne vindecăm cu ajutorul naturii şi al energiei universale. El reprezintă reîntoarcerea la Sursa vieţii, care este vindecarea definitivă, esenţială, a tuturor bolilor şi suferinţelor.
Pe măsură ce ne transformăm minţile şi inimile rănite, ne apropiem tot mai mult de arhanghelul Rafael şi putem primi darurile sale spirituale. El este întotdeauna gata să ne ghideze către împlinire şi armonie, dar noi trebuie să ne dorim aceasta.

(sinteza din mai multe articole preluate de pe net)

Traind in Eden
Terra este o planeta foarte frumoasa. Ea insasi este paradisul pe care atat de mult il cautati.

Fiintele umane traiesc deja in paradis.
Cu toate acestea, ele si-au pierdut armonia interioara, paradisul interior, si prin urmare proiecteaza propria lor dizarmonie in jurul lor pentru ca aceasta sa se acordeze cu vibratia lor, pentru ca sa ii reflecte.
Apoi incearca sa gaseasca modalitatea de a repara dezastrul pe care il percep, fara sa inteleaga ca acesta este generat din interiorul fiecarei fiinte care locuieste pe Terra.

Miscarea care da nastere, care cauzeaza ceea ce voi percepeti drept haos ambiental, este o miscare dinspre interior spre exterior.

In acelasi mod, “solutia”, intoarcerea la armonie, se realizeaza de asemenea cu o miscare dinspre interior spre exterior.

Cu cat intalniti mai mult haos in jurul vostru, cu atat este mai necesara armonizarea interioara. O ordine interioara, produs al unui scop clar si al unei intentii corecte. Totul este foarte simplu. Totul este foarte clar. Trebuie doar sa acceptati ca este posibil.

Cautati-va punctul de liniste interioara, acel punct in care stiti ca sunteti Una cu Tot Ceea ce Este, acel punct in care sunteti Iubirea Unica si veti fi in paradisul vostru.

A trai in Eden, locul in care stim cu absoluta siguranta ca Suntem Una, este o alegere.

Cu Iubire Infinita,
GABRIEL

(traducere din limba spaniola dupa un articol preluat de pe http://www.asriah.com.ar )

Martie

Clopotei gingasi
Parfum de pamant reavan
Lacrimi de ingeri

Arhanghelul Gabriel


Arhanghelul Gabriel (Gavril) este, alături de Arhanghelul Mihail, unul dintre cei mai importanţi îngeri de lumină cunoscuţi în mod explicit în cadrul tradiţiei iudeo-creştine şi al celei islamice. Este cel de-al doilea în rang printre Arhanghelii care se află înaintea lui Dumnezeu. El este Îngerul Bunei Vestiri, al Reînvierii, al Compasiunii, al Pedepsei Divine, al Morţii şi al Revelaţiei Divine şi este considerat a fi Guvernatorul Divin al Paradisului (Raiului).

Numele Gabriel semnifică în limba ebraică "Dumnezeu este puterea mea" iar
funcţia sa angelică este de Apărător al Adevărului şi Mesager divin.

În tradiţia islamică, Gabriel este considerat a fi spiritul divin al Adevărului.
Profetul Mahomed afirma că Arhanghelul Gabriel (Jibrail, în arabă), cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers, şi de aceea el îl considera îngerul său protector şi inspirator.

În tradiţia ebraică se arată că Gabriel este îngerul pedepsei divine bine meritate, care s-a abătut asupra oraşelor decăzute - Sodoma şi Gomora.

Numele său este menţionat de patru ori în Biblie (de două ori în Daniel: VIII.16 si IX.21; de două ori în Luca: I.19, 26), şi de fiecare dată apare ca un mesager care aduce veşti importante. Mai întâi, el l-a anunţat pe Daniel despre întoarcerea evreilor din captivitate, şi apoi i-a revelat printr-o viziune spirituală viitorul naţiunilor. Apoi tot el i-a spus lui Zaharia (care avea o vârstă înaintată) că soţia lui îi va naşte un copil, şi în cele din urmă i-a spus Fecioarei Maria că ea este cea aleasă şi cea mai binecuvântată dintre femei. Aceste patru manifestări binecunoscute ale Arhanghelului Gabriel îi conferă o importanţă aparte şi arată că el poate ghida şi susţine orice acţiune benefică atunci când este invocat. În plus, faţă de cele arătate mai sus, se crede că tot el ar fi profeţit naşterea lui Samson şi a Fecioarei Maria. Este totodată venerat ca fiind îngerul care veghează în mod constant asupra naşterii copiilor.

În cadrul tradiţiei creştine, Arhanghelul Gabriel mai este uneori considerat şi ca Îngerul Păzitor al aspectului uman al lui Isus Cristos.
Mulţi dintre sfinţii Părinţi spun că Arhanghelul Gabriel a fost şi cel care a răsturnat piatra de la intrarea mormântului lui Hristos la înviere şi le-a vorbit femeilor mironosiţe. Acestea, intrând în mormânt, au văzut un tânăr şezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veşmânt alb şi s-au înspăimântat iar el le-a spus: " Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul Cel răstignit? A Înviat!" (Marcu 16, 5-6)

Evreii îl consideră Conducătorul îngerilor păzitori şi păstrătorul comorilor cereşti. Tot el a anunţat şi naşterea lui Ioan Botezătorul. Deasemenea, în mod tradiţional, se consideră că Arhanghelul Gabriel a fost îngerul care i-a apărut lui Iisus în grădina Ghetsimani, pentru a-L sprijini în teribilul moment al cunoaşterii cu anticipaţie a Calvarului ce urma să se producă.

Într-un pasaj din Coran, Gabriel este descris (simbolic) ca având în total 1600 de aripi, părul fiindu-i de culoarea şofranului (galben auriu) - simbol al strălucirii extraordinare şi sublime a aurei sale de lumină – chiar fiecare fir de păr având o strălucire comparabilă cu cea a Lunii şi a astrelor. Între ochii săi - se spune în continuare – răsare însusi Soarele.

În plus, atunci când el şi-a manifestat măreţia sa dumnezeiască, pentru a revela învăţătura spirituală cuprinsă tainic în Coran, aripile sale verzi ca smaraldul strălucitor au acoperit întregul orizont, de la răsărit şi până la apus, din ele căzând pe pământ, sub forma a milioane de stropi de lumină, tot atâţia îngeri care îl slăvesc necontenit pe Dumnezeu.

Datorită asocierii sale tradiţionale, în creştinism, cu naşterile, Arhanghelul Gabriel este considerat drept sfântul patron (protector divin) al naşterilor - de altfel, mai ales în Occident, alături de numele Michael, numele de Gabriel este (în formele adaptate fiecărei limbi europene) cel mai răspândit; mai mult decât atât, datorită rolului său atât de important de vestitor (mesager divin), Arhanghelul Gabriel a fost declarat în anul 1926, de către Papa Benedict al XV-lea, drept patron (protector divin) al poştelor, telefoanelor şi posturilor telegrafice, şi, prin extensie, el este asociat astăzi cu televiziunea, radioul şi alte forme moderne de comunicare.

În conformitate cu mărturiile de epocă, Arhanghelul Gabriel a fost şi cel care a inspirat-o pe Ioana D’Arc să vină cu întăriri în ajutorul regelui Frantei.
În literatură si artă, Sfântul Arhanghel Gabriel este tradiţional descris ca un Înger de lumină pură, a cărui frumuseţe este o minunată oglindire a Frumuseţii Divine. El poartă în mână, de regulă, în reprezentările iconografice, un crin (simbol al purităţii, inocenţei si stării virginale, dar şi al iubirii divine, triumfătoare datorită abandonării fiinţei în harul şi splendoarea iubirii Divine).

Maniera în care Arhanghelul Gabriel a fost reprezentat pictural diferă însă, de-a lungul timpului, în funcţie de modificările dictate de către Biserica de la Roma. Astfel în reprezentările cele mai vechi ale Arhanghelului Gabriel si ale Fecioarei Maria, Fecioara Maria este înfăţişată în genunchi, plină de umilinţă şi veneraţie în faţa Arhanghelului Gabriel, considerându-l în mod evident o fiinţă superioară. După secolul al XII-lea însă, Fecioara Maria este cea slăvită şi preamărită. De acum ea va apărea ca Regina angelorum (Regina îngerilor), şi datorită acestui fapt, Gabriel aparea deseori ilustrat stând în genunchi în faţa ei.

Atributele (simbolurile) Arhanghelului Gabriel sunt: crinul, un pergament cu inscriptia Ave Maria, Gratia Plena, un sceptru şi uneori o ramură de măslin, simbol al păcii pe pământ pe care el o anunţă.

(sinteza din diferite articole preluate de pe net)

Karuna
"Karuna" este un cuvant sanscrit, folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si poate sa aiba, de asemenea, sensul de "actiune plina de compasiune".

Cand o persoana experimenteaza iluminarea, ea intelege ca toate fapturile reprezinta un singur lucru. De aceea, este firesc sa extinzi actiunea plina de compasiune asupra oricaruia, de vreme ce noi toti suntem una. Cand sprijinim pe altii si ii ajutam spre vindecare, toate fiintele beneficiaza de aceasta.

Pentru ca exista unitatea tuturor fiintelor, Karuna reprezinta nu numai extensia spre altii a iubirii, dar mai ales esenta logicii interne a acestei unitati. Asa cum vei dori sa-ti vindeci propriile rani, in acelasi spirit vei dori sa vindeci ranile altora. Este amintit in scripturile buddhiste ca Prajna sau intelepciunea trebuie sa insoteasca Karuna, pentru ca aceasta din urma sa aiba efectul urmarit.

Karuna este superba motivare ce impinge toate fiintele iluminate sa lucreze pentru eradicarea suferintei in Lume. Iluminatii trimit permanent un val imens de energie care are darul de a vindeca si a ne indruma, dar nu toti oamenii sunt receptivi la aceasta energie.

Daca iti dezvolti spiritul de compasiune (Karuna) in tine insuti, asta inseamna nu numai ca ajuti pe altii, dar si ca tu devii mai receptiv la aceasta Karuna emisa de toate fiintele iluminate. In acest fel procesul propriu de vindecare iti este accelerat.